Spinnenwebben in mijn garage

default-header.jpg

Ik dacht dat ik net als vele andere verplichte “thuiszitters” eindelijk eens goed zou kunnen opruimen. Ik droomde al luidop van ordelijke kleerkasten, vooral die van mijn dochters dan, van een garage zonder spinnenwebben en van een kelder waar je niet moet oppassen dat je struikelt.

Niets is minder waar, ik ben er nog steeds niet toegekomen. Toch niet in huis. In mijn bedrijf, of liever bedrijven, daarentegen ben ik stevige knopen aan het doorhakken. (Ik vertel je later dewelke 😉 )Want opruimen geeft plaats. Opruimen geeft plaats aan dat wat je overhoudt, om te groeien. En dat voel je meteen. Zelfs als het crisis is.


RUIM OP. WANT SUCCES HEEFT RUIMTE NODIG.


Dit vind ik het mooie aan deze situatie. Natuurlijk is het dikke sh*t maar dit geeft ons de kans om ons bedrijf helemaal uit te kleden. Om tot op het bot te gaan, helemaal naar de essentie. Wie naar mijn bescheiden mening, deze crisis zal overleven, zijn de ondernemers met focus. De ondernemers die doorgaan met hun core business, met de essentie van hun bedrijf. Dat de vorm, de verpakking verandert, dat de winst later komt, mogelijk. Dat ze zal komen, daar twijfel ik niet aan.

Bovendien ben jij misschien net als ik verplicht om halftijds te werken. Mijn man en ik verdelen de lusten en de lasten. Elk een halve dag de kids, elk een halve dag werken. En wat zo bijzonder is, zegden we deze middag nog tegen elkaar toen we elkaar aflosten, dat we een pak effectiever zijn. Dat we het met een aantal uren minder per dag moeten doen, zorgt ervoor dat we beter onze prioriteiten stellen en dat we met meer focus aan de slag zijn om alles rond te krijgen. Als we op deze golf verder surfen, dan zal ik de rest van mijn leven lekker verder parttime werken. Heerlijk vooruitzicht toch?!

Al zullen er na corona misschien nog steeds spinnenwebben hangen in onze garage, ik zal toch een flinke opschoonbeurt gedaan hebben. En ik kijk er al naar uit je te vertellen welke…. 🙂 


Heb jij het moeilijk om de spinnenwebben in je bedrijf te identificeren of je struikelblokken als ondernemer aan te pakken?  Dan neem ik er graag de tijd voor om er samen met jou naar te kijken. Hoe kan jij ballast overboord gooien? Dat bespreken we samen in een gratis adviesgesprek. Via zoom, uiteraard. Boek nu zelf je gesprek in een van de komende dagen.

Ik kijk er al naar uit je beter te leren kennen,

Hartelijke groet,

Goedele

Like this article?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Leave a comment