Wie is Goedele Van Kerschaever, oprichter van The House of Mastermind en Adviseur voor solo-ondernemers?

Van gefrustreerde "kleine zelfstandige" tot succesvolle ondernemer.

Uren, dagen heb ik gewacht. Gewacht op klanten die maar niet kwamen. Ik droomde van een goedlopende business, lekker klanten bedienen aan een stevig tempo. Ik werk graag door en ik werk graag efficiënt maar hoe meer tijd je hebt, hoe minder effectief je wordt. Dat herken je misschien wel. Bovendien dacht ik dat ik het allemaal alleen moest doen, zelfs mijn partner vroeg ik niet meer om raad. Dus hield ik de schijn op. Maar dat werd hoe langer, hoe lastiger. En ik geraakte maar niet aan dat voltijdse inkomen. Telkens weer hopte ik van de ene halftijdse interim naar de andere, af en toe hoofdberoep en af en toe bijberoep. Dat dat me behoorlijk wat energie kostte hoef ik je allicht niet uit te leggen.

Uren, dagen heb ik in mijn “winkeltje” gewacht op klanten die niet kwamen.

Tot ik besloot dat het zo niet langer kon. Ik riep de hulp in van een sport- (en zoveel meer)coach in (ik zou een marathon lopen dat jaar) en van een business coach (ik moest en zou mijn bedrijf rendabel maken). Toen ik de knoop doorhakte en radicaal voor een carrière als rouwexpert koos, startte ik samen met een vriendin en collega, mijn eigen mastermind groep op.

Knoop doorgehakt. Durven kiezen voor radicale verandering. Dat is niet iets wat je zomaar in je ukkiepukkie eentje doet. Ja, dat kan natuurlijk wel maar het is zo veel makkelijker (in de moeilijkheid) als je je geruggesteund weet door anderen. Veranderen vraagt moed. In slechts een aantal jaren, bouwde ik niet alleen een succesvolle praktijk als rouwcoach uit, ik organiseerde en leidde ook meer en meer mastermind groepen met collega-ondernemers. The House of Mastermind zag het licht, samenwerkingen werden gestart en ik? Ik hakte opnieuw. Met de hulp van mijn mastermind. (Interessant detail, ik kwam terecht bij dezelfde business coach als toen ik koos om te starten als rouwcoach)

Waarom het jezelf moeilijk maken als het zoveel makkelijker kan?

Dit is de grootste les die ik geleerd heb het afgelopen decennium:

Ik doe het wel vaker alleen. Ik kroop alleen de trappen op en donderde naar beneden. Ik negeerde het advies over mijn studiekeuze en veranderde toch twee jaar later. Zelfs na het overlijden van mijn verloofde en mijn vriendin op mijn vierentwingste, had ik het gevoel dat ik het alleen moest doen. Maar weet je, net als in je business, ben je de enige die het kan doen maar je hoeft het niet alleen te doen.

Er is niemand die het vòòr je kan doen, maar je hoeft het niet alleen te doen.
Goedele Van Kerschaever
Oprichter van The House of Mastermind

ONS TEAM

Spring-in’t-veld en immer goedlachse Sille Brouwer is Mastermind Coach voor West-Vlaanderen. Ze leidt er met veel drive, sympathie en empathie de groep ondernemers in Roeselare. 

Van achtergrond is ze, hou je vast, “Maritiem Officier”. Een parcours langs gezinswetenschappen, kleur-, stijl- en business coaching bracht haar tot wie ze vandaag is: jouw transformatiecoach. Ze begeleidt jou om meer zichtbaar te worden en maakt daarbij dankbaar gebruik van kleuren. Sille houdt dan ook van, hoe kan het ook anders, schilderen, art journaling en kleurenergie.

Haar Mastermind stijl is energetisch. Ze voelt de deelnemers supergoed aan, zal flexibel zijn in aanpak maar nooit het doel uit het oog verliezen: elke deelnemer liefdevol aanmoedigen en laten groeien op zijn/haar tempo.

Sille in één woord omschrijven is moeilijk maar als het echt niet anders kan dan kiezen we voor “intuïtief”

 

Trots op ons team member Sille Brouwer, zaakvoerder van 2BU

Spring- in’t-veld en immer goedlachse Goedele Van Kerschaever, zouden we op dezelfde manier kunnen beginnen, is oprichter van The House of Mastermind. Zij leidt de business en is Mastermind Coach voor de live groep “Gold”,  Pajottenland en online.

In een ver verleden heeft ze kunstwetenschappen en tolk gestudeerd en ze is de eeuwige student gebleven. Van fotografie tot bedrijfskunde, van marketing management tot rouwtherapeut. Die leergierigheid bracht haar van internationale samenwerking, naar marketing en sales en tenslotte op het pad van het ondernemerschap. Daar voelt ze zich als een vis in het water.

Met dezelfde nieuwsgierigheid benadert ze elke deelnemer aan haar mastermind sessies. Haar Mastermind stijl is no-nonsense. Ze windt er geen doekjes om, houdt van actie en een schop onder de kont. Ze waakt er als geen ander over dat elke deelnemer gehoord, gezien en begrepen wordt en elke keer met nieuwe inzichten kan verdergaan. 

Goedele’s lijfspreuk is “J’ai décidé d’être heureux parce que c’est bon pour la santé.” (Voltaire)