Mijn laatste nieuwbrief

DSY-0067

Nee, dit is niet mijn allerlaatste brief aan jou maar dat was hij gisteren wel aan de volgers van mijn andere bedrijf “Breek uit Jezelf, Centrum voor Rouw & Verlies”. Ik heb namelijk een belangrijk keuze gemaakt. De keuze voor focus.

Misschien herken je dit wel:

– je hebt duizend en één ideëen.

– liefst van al wil je ze allemaal realiseren.

– je begint met één, een nieuwe kans dient zich aan en je denkt, acht dat kan ik er wel bij nemen.

– en dan stel je vast dat je of dat eerste alweer beu bent of dat je geen een van de twee helemaal goed (perfect?) kan doen.

Als je het profiel hebt van een ondernemer, dan is de kans groot dat je een en ander herkent. Zo dus ook bij mij. Ik ben al lang over de “schaamte” heen van het jobhoppen maar ik beken dat het toch spannend was om deze knoop door te hakken. Was het alweer een fase?

Dus ging ik de laatste weken de tweede hobbel over. Ja misschien was het wel een fase. So what?! Tegelijk is elke stap noodzakelijk geweest om te komen waar ik nu sta. Zo verwoordde ik het ook in een van de mastermindgroepen waaraan ik deelneem. En weet je, dat alleen al in woorden te gieten en uit te spreken, deed met mij wat het moest doen.

Doorhakken. Kappen die handel. Stop thinking start doing.

Als solo-ondernemer schuifel je maar wat vaak gewoon op je stoel, je staat eens recht, loopt naar de keuken, en dan weer terug. Maar er staat niemand bij het koffie-apparaat om even luidop die gedachten uit te spreken waarmee jij zit te worstelen. Je gaat naar huis en wil er je partner niet mee “lastigvallen”, je gaat lopen en blijft alweer rondjes draaien.

Niet als je het slim aanpakt. Een slimme solo-ondernemer of zzp’r die omringt zich met collega-ondernemers en experts. Om net dit te verhinderen, om tijd- en energieverlies te beperken want het is ZO – NIET – NODIG.

Waarover zit jij rondjes te draaien? Moet jij ergens een knoop doorhakken maar krijg je jezelf niet zo ver? Dan stel ik je graag voor om er eens samen naar te kijken. Boek nu je gratis adviesgesprek met me in en laat ons eens samen in de helikopter stappen om te kijken naar jouw bedrijf.

Like this article?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Leave a comment