Mijn grootste inzicht van afgelopen decennium

DSY-0062

Uren, dagen heb ik gewacht. Gewacht op klanten die maar niet kwamen. Ik droomde van een goedlopende business, lekker klanten bedienen aan een stevig tempo. Ik werk graag door en ik werk graag efficiënt maar hoe meer tijd je hebt, hoe minder effectief je wordt. Dat herken je misschien wel. Bovendien dacht ik dat ik het allemaal alleen moest doen, zelfs mijn partner vroeg ik niet meer om raad. Dus hield ik de schijn op. Maar dat werd hoe langer, hoe lastiger.  En ik geraakte maar niet aan dat voltijdse inkomen. Telkens weer hopte ik van de ene halftijdse interim naar de andere, af en toe hoofdberoep en af en toe bijberoep. Dat dat me behoorlijk wat energie kostte hoef ik je allicht niet uit te leggen.

Uren, dagen heb ik in mijn winkeltje gewacht op klanten die niet kwamen.

Tot ik besloot dat het zo niet langer kon. Ik riep de hulp in van een sport- (en zoveel meer)coach in (ik zou een marathon lopen dat jaar), van een business coach (ik moest en zou mijn bedrijf rendabel maken) en toen ik de knoop doorhakte en radicaal voor een carrière als rouwexpert koos, startte ik samen met een vriendin en collega, mijn eigen mastermind groep op.

Knoop doorgehakt. Durven kiezen voor radicale verandering. Dat is niet iets wat je zomaar in je ukkiepukkie eentje doet. Ja, dat kan natuurlijk wel maar het is zo veel makkelijker (in de moeilijkheid) als je je geruggesteund weet door anderen. Veranderen vraagt moed. In slechts een aantal jaren, bouwde ik niet alleen een succesvolle praktijk als rouwcoach uit, ik organiseerde en leidde ook meer en meer mastermind groepen met collega-ondernemers.  The House of Mastermind zag het licht, samenwerkingen werden gestart en ik? Ik hakte opnieuw. Met de hulp van mijn mastermind buddies. (Interessant detail, ik kwam terecht bij dezelfde business coach als toen ik koos om te starten als rouwcoach)

Waarom het jezelf moeilijk maken als het zoveel makkelijker kan?

Dit is de grootste les die ik geleerd heb het afgelopen decennium (dat mag je letterlijk nemen want het speelde zich af tussen mijn dertigste en mijn veertigste):

Ik doe het wel vaker alleen. Ik kroop alleen de trappen op en donderde naar beneden. Ik negeerde het advies over mijn studiekeuze en veranderde toch twee jaar later.  Zelfs na het overlijden van mijn verloofde en mijn vriendin op mijn vierentwingste, had ik het gevoel dat ik het alleen moest doen. Maar weet je, net als in je business, is er niemand die het vòòr je kan doen maar je hoeft het niet alleen te doen.

Wil je weten hoe wij, jouw collega-ondernemers en mezelf, je met onze Masterminds verder kunnen helpen? Vraag dan nu je gratis adviesgesprek met me aan. Ik geef je alvast een zetje én, enkel als het klikt en als wij beide het gevoel hebben dat ik je verder zou kunnen ondersteunen, doe ik je ook een mooi voorstel met een prachtige bonus. Dit is de allerlaatste week aan de allerlaagste prijs. Vanaf volgende week maak ik “het” bekend en zal de prijs stijgen. Wees er als eerste bij. Klik en boek nu.

Ik kijk er al naar uit je beter te leren kennen,
Hartelijke groet,

Goedele

Like this article?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Leave a comment