Mastermind

Waar sta je nu?

Je bent vol enthousiasme gestart met je nieuwe idee, je nieuwe project of je nieuwe bedrijf. Natuurlijk ontbreekt het je niet aan goesting maar soms kan je wel eens nieuwe input gebruiken. Je kan immers niet enkel met je partner blijven sparren, met je moeder al helemaal niet en ook niet met je werknemers want die wil je niet ongerust maken. Je voelt dat je (opnieuw) in een fase zit waarin je behoefte hebt aan regelmatige feedback. Omdat het belangrijk is in doe-modus te komen én te blijven.

Waar wil je zijn?

Je bent helemaal in actie-modus. Nieuwe ideeën zet je om in de praktijk. Je bent een succesvol ondernemer die zich gesteund voelt door zijn omgeving. Je weet moeilijkheden te overwinnen en om te zetten in successen.

Hoe ga je daar geraken?

 

Het is makkelijker dan je denkt:

Je omringt je met een groep van peers. Jij creëert jouw eigen Raad van Advies.  

Een raad die bestaat uit 6 ondernemers die elk aanwezig zijn met hun expertise, kennis en ervaring. 

Wij zijn een Mastermind groep van ambitieuze ondernemers die intensief werken aan de groei van ons bedrijf.  Daartoe komen wij 1 keer per maand samen omdat we kort op de bal willen spelen. Omdat we zo onze motivatie hoog houden en onszelf de kans niet geven om de dingen te laten schieten. Wel integendeel. Omdat we elkaar accountable houden voor de acties die we dienen te ondernemen voor ons bedrijf.

Hoe ziet zo'n Mastermind sessie eruit?

1 namiddag –  6 ondernemers – 30 min per bedrijf

Vooraf: je stuurt je case door naar hello@thehouseofmastermind.com

Jouw half uur: jouw Raad van Advies stelt je vragen er ontstaat een groepsdiscussie. Wij formuleren ons advies voor jou en jij formuleert de actie die je daaraan gaat koppelen.

Achteraf: je ontvangt een schriftelijke weergave van het geformuleerde advies zodat je gelijk aan de slag kan.

Tussen de maandelijkse meetings door: je blijft in contact met jouw mastermind groep in een besloten fb groep waarin je elkaar verder vragen kan stellen, kan adviseren, motiveren en inspireren.

Wat zeggen onze deelnemers

Ik had eerlijk gezegd twijfels of ik er al dan niet in moest investeren maar ik had na 1 sessie al een paar oplossingen waarmee ik mijn investering al terugverdiend had. Het is een heel waardevolle uitwisseling die je niet op een andere manier vindt. Het is niet hetzelfde als met een business coach werken, ook niet hetzelfde als een koffie gaan drinken met bevriende ondernemers, het is perfect het midden tussen de twee.

Ellen Pillen

Ik heb heel lang getwijfeld om mij in te schrijven maar ik heb nog geen moment spijt gehad. Ik vind het fijn om maandelijks een moment te hebben om stil te staan bij mijn bedrijf en erover te spreken met collega-ondernemers uit verschillende sectoren. Ik vind het zeker een aanrader.

Kim De Ridder

Waar en Wanneer?

LENNIK - nog 2 plaatsen - START OP 2 MAART 2020 Laatste regionale groep die start met Goedele

 • Breek uit Jezelf, Assesteenweg 202, 1750 Lennik
 • 9u tot 12u
 • Elke eerste maandag van de maand
 • Uitgezonderd januari en augustus

BRUGGE - start in april - stel je kandidaat bij Sille

 • te bepalen
 • te bepalen
 • te bepalen
 • Uitgezonderd december en juli

LIER - VOLZET

 • de Kantin, Marnixdreef 48, 2500 Lier
 • 13u30 tot 17u
 • Elke eerste werkdag van de maand
 • Uitgezonderd augustus en januari

ROESELARE - stel je kandidaat bij Sille

 • Inner Stance, Westlaan 373, 8800 Roeselare
 • 13:30u tot 17u
 • Elke tweede werkdag van de maand
 • Uitgezonderd augustus en januari
Engagement?

Je engageert je voor 10 bijeenkomsten en gaat zo een contract aan met jezelf én met je collega-ondernemers.

Met jezelf: want jij hebt beslist continu in doe-modus te komen en te blijven. Jij hebt beslist dat je wilt werken aan/op/onder/boven je bedrijf en jezelf als ondernemer. Daartoe is commitment, regelmaat en ja, discipline nodig, op de (middel)lange termijn. 

Daarom zijn er ook je raadgevers uit je Mastermind. Wij houden elkaar accountable en engageren ons dus ook om er maandelijks voor elkaar te zijn. If you want this to work for you, you want this to work for your colleagues too. 

Jouw bijdrage is op jaarbasis voor 10 bijeenkomsten (niet in juli en niet in december) 2499€ excl btw, betaalbaar met KMO-Portefeuille. Leden krijgen 10% korting voor de masterclasses, de business retreat en activiteiten.

UNIEKE EN LAATSTE KANS:
Toetreden tot de Mastermind in Lennik voor slechts 1500€. (aanbod geldig tot 28 februari)

Toetreden?

Klinkt dit als muziek in jouw oren? Stel je kandidatuur om toe te treden tot een van onze Mastermind groepen.
Stuur je vraag en motivatie naar hello@thehouseofmastermind.com of contacteer ons via de website.

Goedele of Sille zullen je binnen de 3 werkdagen contacteren om een intake gesprek te plannen. 
Op basis van dit intake gesprek gaan we samen na welke Mastermind groep het meest bij jou past. 

Jij verdient tenslotte de beste Raad van Advies voor jouw bedrijf.

FAQ

Veel gestelde vragen

Er bestaan verschillende definities van maar hier volgt de mijne:

Een mastermind is een groep van gelijkgestemde mensen, hier ondernemers, die op geregelde tijdstippen samen brainstormen over topics die hen aanbelangen (hier hun business, entrepreneurship of hun leven/kwaliteiten/groei als ondernemer) met als doel nieuwe inzichten op te doen en elkaar naar een hoger niveau op te tillen. De leden van de Mastermind vormen elkaars Raad van Advies.

Uit de tunnel geraken is de belangrijkste reden. Op je eentje of enkel met de medewerkers van je bedrijf nadenken eindigt vaak in een tunnelzicht. Dat verhindert je heel vaak om out of the box te denken, je geraakt vast in uitspraken als “ja maar in mijn sector….” Door te sparren met ondernemers die met afstand (en zonder emotionele band) naar je bedrijf kunnen kijken, open je telkens opnieuw je geest en ga je naar huis met frisse soms verrassende ideeën. Bovendien zijn we allemaal elkaars grootste supporter.

1. Jij wil met gelijkgestemde gesprekspartners rond de tafel zitten. De Mastermind Leader doet voor jou de selectie.

2. Jij wilt je tijd nuttig besteden. Een koffieklets is gezellig maar niet tijdens de werkuren. De Mastermind Leader speelt de juf/meester indien nodig.

3. Jij wilt een advies op jouw vraag. Als we afdwalen van het onderwerp of iemand “pikt jouw tijd” dan is de Mastermind Leader er als waakhond.

4. De volgende meeting gaat altijd door. Ze wordt professioneel georganiseerd en hangt niet af van iemands goesting of organisatietalent.

5. Jouw Mastermind Leader heeft geen verborgen agenda, evenmin als jouw collega-ondernemers.

6. Jouw Mastermind Leader is getraind om groepen te leiden, overzicht te houden, pijnpunten eruit te halen en schuwt niet om met zijn/haar coachende vaardigheden jou een spiegel voor te houden.

7. Na afloop bezorgt de Mastermind Leader jou een schriftelijke neerslag van het geformuleerde advies. Zo kan je jouw creatieve brein volop laten draaien tijdens jouw moment.

8. Je commitment is groter. Je sluit immers een contract af in de eerste plaats met jezelf én met je collega-ondernemers. Wij kunnen rekenen op elkaar, in goede en slechte tijden. 

Er geldt een maximum aantal deelnemers van 6. Wanneer er een plaats vacant is kan je instappen. Contacteer ons om te weten in welke groep er vandaag ruimte is: hello@thehouseofmastermind.com.

2497€ excl. btw, betaalbaar met KMO-Portefeuille (30% subsidie voor kleine bedrijven, 20% voor grote bedrijven

247€ voor een proefsessie bij de maandelijkse Mastermind Stop Thinking Start Doing waarna je samen met de Mastermind Leader beslist of deze formule en deze groep dat is wat jij nu nodig hebt.

 

Dat kan enkel in overleg met de Mastermind Leader. Die zal beoordelen of de kwaliteit van de groep/sessie bewaard blijft.

De masterclasses zijn momenten waarop we een specialist uitnodigen om dieper op een bepaald onderwerp in te gaan. De thema’s worden gekozen naar wat er leeft binnen de mastermind groepen.

De Strategische Mastermind wordt geleid door stichter en coach Goedele Van Kerschaever evenals de regionale groep in het Pajottenland. De groepen in West-Vlaanderen staan onder de leiding van Sille Brouwer.

Zoals met alles geldt: dat hangt af van jouw inzet. Regelmatig hoor ik dat deelnemers al na 1 sessie hun investering terugverdiend hebben. Omdat ze een gouden tip gekregen hebben of vaak omdat ze ook hun eigen ideale klant in de groepen ontmoeten.
Jouw commitment is doorslaggevend voor jouw succes.
Ook voor je business geldt dat niemand het voor je kan doen maar dat je het niet alleen hoeft te doen. Dus neem de beslissing en ga er dan ook volop voor. The Universe and the Mastermind have your back!

Natuurlijk mag dat, je bent alvast welkom in onze besloten maar gratis facebookgroep “Stop Thinking Start Doing.” Gewoon even de vragen beantwoorden zodat ik weet wie je bent. Je kan er alvast de sfeer opsnuiven, de kalender terugvinden van de live bijeenkomsten en je vragen stellen. Ik zie je graag daar.