Jouw proliferische (?) output doet er toe

rommelige bureau

Toegegeven, het is een beetje gek tussen alle corona-gekte gewoon te blijven voortdoen maar zoals ik gisteren ook op mijn fb pagina deelde, het is belangrijk om aan de gang te blijven. Als je nu ook nog je marketing en communicatie stopt wordt het gat alleen maar langer en de put alleen maar dieper. Probeer dus zoveel mogelijk de impact te beperken door door te gaan met je marketing zodat over x aantal weken of maanden niet opnieuw een gat krijgt in je agenda en zodat je top of mind blijft.

 

Daarnaast kan je profiteren van de extra ruimte in je agenda om je strategie onder de loep te nemen en om bij voorbeeld eens goed uit te spitten waar jij je zoal mee bezig gehouden hebt de laatste tijd. Kijk eens in de detail naar de uren die je spendeert aan je core business: het product dat je verkoopt of de dienst die jij verleent. Hoeveel tijd spendeer je aan administatie, facturen maken, verkopen, achterna zitten, marketing, en hoeveel uren VERLIES je per week of per dag aan “niemendallen” aka surfen, op social media zitten, …. ?

 

Welke activiteiten dragen bij tot dat doel wat jij eerder deze week gesteld hebt?

En hoeveel procent van je tijd ben je met die activiteiten bezig?

Velen van ons zullen komen tot verrassend… lage cijfers. Geen wonder dat we niet presteren zoals we dat wel zouden willen.

 

Definieer daarom eerst jouw “prolific quality output” (PQO) om het in de termen van Brendon Burchard (High Performance Habits) te zeggen. Dat is de kwaliteitsvolle output die er écht toe doet, de output die jou ook echt iets gaat opleveren. Een voorbeeld om het duidelijk te maken: Bas wil auteur worden. Je kan maar auteur zijn als je boeken hebt opgeleverd. Boeken zijn de PQO van Bas dus het gros van de tijd moet hij aan het schrijven of research aan het doen zijn voor zijn volgende boek.

 

Real work is producing quality output that matters. (Brendon Burchard)

 

Beslis wat jouw PQO is en zorg ervoor dat je 60% van je werkweek hiermee bezig bent. Krijg je niet alles rond op de overige 40%? Hoog tijd om uit te besteden.

 

Succes!

Like this article?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Leave a comment

gratis plan

Gratis template voor jouw businessplan

When you fail to plan, you plan to fail.