Jij bepaalt jouw omgeving

59397757_2263141363938602_5398722493198368768_n

Je bent het gemiddelde van de 5 mensen met wie je het meeste omgaat. Die kennen we allemaal. Maar doe je er ook iets mee? Ik wel, bewust en onbewust.

Bewust: doordat ik me laat coachen, doordat ik ga netwerken en ga masterminden met gelijkgestemde ondernemers. 

Onbewust is er ook wel een verschuiving gekomen in mijn vriendenkring. Ik zie tegenwoordig vaker mensen die eerst professionele contacten waren maar met wie de band zo hecht geworden is dat er ook een vriendschap uit is ontstaan. Voor mij werkt dat geweldig omdat ik als ondernemer ook heel moeilijk de scheiding kan maken tussen wie ik ben privé en wie ik ben professioneel. Wat ik doe “voor de kost” is namelijk zoooo verbonden met wie ik ben en wat ik wil bereiken op deze aarde. 

Je omringen met gelijkgestemden is van ongelooflijk belang. Niet alleen als ondernemer onder ondernemers maar het is net zo goed belangrijk om je te omringen met positieve mensen, optimistische mensen, gelukkige mensen. Zeker als je uit een (negatieve) spiraal wilt geraken, dan moet je hier echt mee aan de slag en moet je soms ook moeilijke knopen durven doorhakken, hetzij in je privé- hetzij in je professionele leven.

Zo moet je soms durven afscheid nemen of nee zeggen tegen klanten die wél bereid waren te betalen.  Zeker als je nog een onstabiel inkomen hebt kan dat knap lastig zijn. Maar uiteindelijk heb je er alleen maar bij te winnen. Je waakt immers over je energiepeil en je stuurt er de goede vibes mee het Universum in.

Wil jij ook kritisch naar je omgeving kijken en bewust je omringen met gelijkgestemden? Dat treft. Ik heb vandaag en de komende dagen namelijk een mooi aanbod voor je waarmee jij meteen de koe bij de horens vat.

Vandaag heb je nog de kans om mee te stappen in de Training tot Mastermind Coach voor slechts de helft van de prijs. Meer info vind je hier.  

Hartelijke groet, Goedele

hello@thehouseofmastermind.com

Like this article?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Leave a comment

gratis plan

Gratis template voor jouw businessplan

When you fail to plan, you plan to fail.