Als er slechts 5 stappen waren…

5 stappen naar doel

De tip van vandaag waarmee jij je productiviteit kan verhogen, heeft alles te maken met plannen. Hoe groter je doel, hoe meer je een plan nodig hebt. Je hoeft niet altijd alles al in detail te weten maar je wilt wel een strategie bepalen. Een goede vraag die je jezelf kan stellen is de volgende:

“Als er slechts 5 stappen te nemen waren om mijn doel te bereiken, welke zouden dat dan zijn?” Brendon Burchard noemt ze “your 5 major moves.” (High Performance Habits)

Bepaal deze stappen of tussenstations en splits ze dan op in acties, resultaten en deadlines. Je hoeft niet van bij de start al te weten hoe je naar al deze stations zal geraken (dat kan ook niet). Het gaat er om dat je de grote reis waar je voor staat om je doel te bereiken, opdeelt in behapbare stukken.

Trouwens, als je overweldigd bent door je eigen doel, droom of idee. Ga dan eens bovenop de berg staan, bovenop de plek als had je je doel bereikt en kijk dan naar beneden naar de weg die je hebt afgelegd om er te geraken.

Maak je 5 projecten SMART (specific, measurable, achievable, realistic en time-based) en besteed er minstens 60% van je tijd aan.

Succes!

Like this article?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Leave a comment

gratis plan

Gratis template voor jouw businessplan

When you fail to plan, you plan to fail.